Penerbit Manga Target Pangguna Media Sosial Kanggo Pelanggaran Hak Cipta Gambar!

hitori bocchi pasuryan lucu kuwatir

Ing tanggal 1 Januari 2021 aku ngomong babagan undang-undang hak cipta anyar ing Jepang sing diwiwiti dina kasebut.

Pitakonku yaiku: kepiye pengaruh iki ing anime?



Ing undang-undang hak cipta anyar Jepang, diumumake ing antarane Juli-September 2020, fokus utama yaiku manga.



Ora mung manga, nanging majalah lan apa wae sing ana gandhengane. Nanging ora ana babar pisan nyebutake anime.

Ora ana sing katon babar pisan, angger wae nyambung karo anime (utawa Yen wis).



IP Shueisha

Kayane ana penerbit sing nelpon Shueisha dadi pemicu seneng amarga ukum kasebut wiwit ditrapake.

Shueisha ana ing mburi properti intelektual kayata:



  • Bal Naga
  • Siji Piece.
  • Petualangan Aneh Jojo.
  • Naruto
  • The Neverland Janji.
  • RWBY.
  • Pemburu x Pemburu.

Lan umume dhaptar acara anime utawa manga kanthi jeneng BESAR. Utawa jeneng sing paling ora dingerteni kanggo sawetara wong.

Shueisha durung ngomong babagan serangan apa wae, nanging buktine ana ing puding.

Kabeh target

Dheweke malah duwe hak cipta kanggo nyerang salah sawijining karyawan RESMI ing Twitter. Sing ora ana artine, nanging sing kedadeyan.

apa sing diarani anime aku kudu nonton

Wong ujar mesthine kalebu sawetara jinis bot Twitter sing nyusup ing situs kasebut, bisa uga atas jenenge Shueisha, akun mogok hak cipta.

Kanthi cara kasebut padha karo cara YouTube.

Sawetara pangguna duwe akun 'privat' kanggo nyegah serangan.

Nintendo kabeh maneh?

Iki minangka titik sing relevan, nanging ngluwihi iku.

Kelingan apa sing dakkandhakake? Ukum hak cipta anyar Jepang wiwit tanggal 1 Januari 2021.

Artikel kasebut ing kene: Hukum Hak Cipta Manga BARU Jepang sing Duwe Efek Dina iki, Nanging Kepiye Anime?

Kayane Shueisha dadi bungah saiki amarga undang-undang hak cipta anyar wis sah.

Mripatku ora kebetulan yen kedadeyan kasebut sajrone seminggu ukum diwiwiti.

Mungkin perusahaan liyane kaya:

  • Toei
  • TV Tokyo

Lan liyane bakal mulai agresif tinimbang biasane taun iki. Nganggep mogok hak cipta kasebut ana hubungane karo manga, utawa dheweke duwe sawetara IP (properti intelektual) sing menehi alesan kanggo nindakake.

Kepiye kabijakan panggunaan sing adil?

satou matsuzaka mikir gif

Panggunaan sing adil ing kasus iki yaiku nuduhake gambar nanging ora ngowahi utawa ngganti gambar kasebut.

Utamane ora adol utawa golek bathi.

Mayuta-yuta penggemar anime nuduhake gambar anime online saben dina, liwat pirang-pirang jaringan sosial. Lan ora gawe piala.

Yen perusahaan Jepang njupuk rute iki, ora bakal bisa ditrapake kanthi becik, amarga materi kasebut ora dilecehke (kajaba).

Ora mung iku, nanging undang-undang Jepang lan undang-undang internasional bakal ndadekake jinis iki ora sah.

Yen Manga (utawa malah anime) lagi nyuwek (kabeh buku manga utawa kabeh video) iku crita liyane.

Nanging nuduhake tangkapan layar saka anime, ing negara APA sing ngerti, dudu pelanggaran hak cipta. Kajaba sengaja dimanipulasi utawa nyuwek sawetara cara.

Ayo ndeleng kepiye cara muter.

Sumber: https://www.theouterhaven.net/

Dianjurake:

Masalah karo Piracy Anime lan Kepiye Kudu Diatasi Maju

Upayane Jepang Mungkasi Pembajakan Kanthi Nggawe Manga 'Anti-Piracy' Ora Counterproductive