Cara Miwiti lan Mbangun Blog Anime Kanthi 11 Langkah Sederhana

sanae sakura quest computer

Nganti 'blogging anime', wis luwih saka 12-14 + wulan wiwit diwiwiti. Sanajan iki dudu situs webku.

Sajrone pirang-pirang taun, aku ndeleng akeh blogger sing gagal, mandheg lan mateni situs web. Apa aku kudu nulis sebab kenapa blogger mandheg dina liya?



Nanging saiki, aku bakal menehi pitutur marang kowe carane miwiti blog anime kanthi 7 langkah sederhana. Ora ana BS, ora ana fluff, mung tips langsung sing bisa digunakake.



P.S - gunakake tips iki minangka pedoman (ora ana 'cara mung' kanggo nindakake).

P.P.S - Aja nyana saran 'basi' sing padha karo blogger liyane.



1. Apa sing bakal sampeyan tulis?

carane miwiti blog anime

Serius, APA sing bakal sampeyan tulis?

Ayo dadi luwih gampang kanggo sampeyan. Mangkene topik ing industri anime:



  1. Ulasan anime.
  2. Ulasan produk.
  3. Rekomendasi
  4. 10 konten paling dhuwur.
  5. Barang dagangan Anime lan patung-patung.
  6. Pandhuan Cara Cara.
  7. Dina ing postingan urip (ana gandhengane karo anime).
  8. Warta anime.
  9. Kiriman inspirasi (kaya Perusahaan Mecha).
  10. Pelajaran urip (kaya Perusahaan Mecha).
  11. Kutipan anime.
  12. Kahanan lan acara anime.
  13. Cosplay

Iku ide sing apik babagan industri anime nalika nerangake blog lan situs web.

Kanggo sebagian besar, cocog karo 13 topik lan subjek kasebut.

Nalika miwiti blog iki, konten inspirasi lan motivasi dadi pilihan utama. Mula jenenge: Perusahaan Mecha.



Akeh penggemar teka ing kene kanggo maca babagan kutipan anime lan konten sing padha saben dina.

Topik sekunder yaiku rekomendasi lan kepiye, gegandhengan karo produk lan industri.



Dadi, apa wae sing bakal sampeyan pilih, duwe topik utama lan topik sekunder. Yen ora, sampeyan bakal bosen nulis babagan ONE bab.

Nduwe topik sekunder menehi sampeyan ruangan napas saben-saben. Lan malah bisa nyebabake ide lan kreativitas.

Lan sing luwih penting: bakal ngalangi sampeyan pengin njupuk gambar ing blog lan nyerah.

kudu nonton anime kabeh wektu

2. Apa katrampilan sampeyan?

Titik iki nggawe aku ngguyu, amarga gampang banget aku ora kejawab.

Aku ndeleng blogger ing kabeh jinis industri sing salah. Banjur kepengin weruh kenapa dheweke duwe 0 saham ing blog tartamtu

Aku ora pengin sampeyan tumindak salah iki, mula takon marang awakmu: Apa katrampilanku? Sampeyan butuh kesadaran kanggo ngerteni iki.

Aja ngapusi awak dhewe, mung bakal gawe piala tinimbang kabecikan.

Aku lumrahe nulis, dadi ora kaget yen tembung tinulis minangka pilihan utama.

Pilihan liya yaiku audio.

Opo sing dadi pilihanmu

  • Apa sampeyan trampil nulis?
  • Apa sampeyan karismatik, nyaman utawa apik ing ngarep kamera? (video).
  • Apa sampeyan duwe swara sing apik? Apa sampeyan trampil komunikasi lan ngomong? (Audio).

Apa wae skill paling apik ing nomer 1 ing 3 bidang kasebut, pilih 1. Banjur wenehi pandhuan.

Sampeyan uga bisa duwe pilihan sekunder. Luwih saka iku lan asil sampeyan bisa uga nandhang sangsara.

ndhuwur 10 anime paling apik ing kabeh wektu

3. Pilih platform blog kanthi wicaksana

carane miwiti blog anime

Sederhana kanggo ndeleng blogging minangka 'duwe situs web' nanging iku ora bener.

Ana macem-macem cara kanggo blog tanpa duwe blog utawa situs web.

Mangkene macem-macem platform blogging sing bisa dipilih:

  • Blogger (duweke Google).
  • WordPress (favoritku).
  • YouTube (blogging video).
  • Vimeo (video).
  • SoundCloud (Podcast).
  • Stitcher (Podcast).
  • Nulis artikel tamu kanggo situs web anime.
  • Sedheng (platform blogging gratis).
  • Quora (dudu sing paling apik, nanging duwe platform tertulis kanggo blogging).
  • Periscope (konten video streaming langsung).

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana luwih akeh platform tinimbang sing sampeyan sadhar. Malah sawetara blogger ora ngerti platform kasebut.

Bali menyang titik # 1, gunakake katrampilan lan terapake menyang platform sing paling cocog sampeyan

Lan bisa uga duwe platform sekunder.

4. Coba mbukak situs web sampeyan dhewe nganggo webhosting (WordPress)

Yen sampeyan milih WordPress, sing disaranake luwih saka apa wae, sampeyan kudu mbayar hosting web.

Sampeyan bisa uga wis katon rumit saiki, nanging dipercaya gampang yen sampeyan ngerti.

Dhasar katon kaya mangkene:

  1. Sampeyan milih jeneng domain (url).
  2. Sampeyan mbayar perusahaan kanggo 'dadi host' gambar situs web, file, jeneng domain lan konten.
  3. Sampeyan nginstal WordPress.
  4. Sampeyan diwenehi url kanggo mlebu.
  5. Banjur sampeyan nyiyapake WordPress.
  6. Sawise iku - sampeyan wis rampung!

Aku bakal nambah sawetara sumber daya ing pungkasan kiriman iki kanggo mbantu sampeyan.

5. Duwe jadwal lan tetepake

carane miwiti blog anime

Yen saiki sampeyan wis nyiyapake blog, sampeyan kudu tetep nindakake jadwal.

Salah sawijining kesalahan paling gedhe sing ditindakake blogger yaiku ngilangi wulan utawa malah pirang-pirang taun. Mung bali lan miwiti nulis maneh, yen ora ana sing peduli karo dheweke.

Bayangake yen Beyonce mandheg nggawe musik sajrone 10 taun sabanjure. Apa sampeyan isih dadi penggemar? Hmmm

Mangkene sampeyan kudu tetep njaga jadwal. Sanajan seminggu sepisan, sewulan sepisan utawa sadina, tetep karo jadwal.

Wong seneng konsistensi.

Aku wis mandheg ngetutake wong sing ora konsisten, mung amarga aku lali karo dheweke.

6. Sinau babagan dhasar pemasaran digital, banjur gunakake kekuwatan

Kajaba sampeyan ora ngrancang promosi blog sampeyan, sampeyan kudu ngerti CARA promosi.

Pemasaran digital iku slang kanggo 'promosi prekara ing internet'. Mangkene sampeyan kudu ndeleng.

Mangkene sawetara cara lan prekara sing kudu ditliti:

  • SEO (search engine optimization).
  • SEM (pariwara ing mesin telusuran).
  • Media sosial (Twitter, Facebook, lsp).
  • Pemasaran email (buletin).
  • Komunitas (forum, Reddit, lsp).
  • Blogging tamu (nulis kanggo situs liyane).

Iki pancen kalebu dhasar-dhasar kasebut. Intine yaiku milih cara sing cocog karo katrampilan sampeyan.

Yen ora, sampeyan bakal kesusu supaya 10 pengikut padha peduli karo konten sampeyan.

irisan ndhuwur anime romansa urip

7. Aja mandheg

edward elric sedih njaba udan

Yen sampeyan ngrancang nyerah , sampeyan uga bisa nutup kaca iki lan ora maca maneh.

Kaya sing dakkandhakake sadurunge, aku wis ndeleng akeh blogger sing ilang ing telenging. Aja bali maneh.

Dheweke ngarepake 'sukses sewengi' kanthi cepet. Lan kuciwo kasebut nyebabake mateni drive.

Dadi, apa wae sing sampeyan lakoni, aja mandheg. Kedadeyan kedadeyan ing wektu, lan ora luwih cepet tinimbang iku.

8. Aja nyisihake wektu kanggo kepengin banget babagan 'kompetisi'

Cara Miwiti lan Mbangun Blog Anime Kanthi 11 Langkah Sederhana

Aku wis ngerti iki ora mung nalika miwiti blog anime iki, nanging sadurunge situs web iki ana.

Terus-terusan kepengin weruh apa sing ditindakake blogger lan situs web liyane minangka resep kegagalan. Iki mbuktekake manawa sampeyan ora aman babagan blog sampeyan dhewe, nalika sampeyan miwiti 'mbandhingake' dhewe.

Comparison yaiku setan. Fokusake sampeyan. Iki perjalanan sampeyan. Dadi aja ngremehake awakmu.

Lan luwih-luwih aja menehi nilai murah kanggo sampeyan dhewe utawa ora precaya yen ora duwe penawaran apa-apa.

9. Tulis saka sudut pandangMU, lan aja palsu

Aku ndeleng sawetara wong 'bener politik' kanggo tetep aman. Lan supaya ora dikritik.

Nanging iki kasunyatane: sampeyan bakal dikritik apa wae sing sampeyan lakoni.

Dadi, kenapa ora nuduhake pendapat REAL babagan favorit utawa ora dadi favorit anime?

Ora ateges sengaja nyinggung wong liya utawa dadi bajingan. Nanging tegese nulis miturut sudut pandang sampeyan dhewe, lan ora ngapusi.

10. Dadi kreatif lan uwal saka tradhisi

carane miwiti blog anime

Sampeyan bakal nemokake akeh konten ing blog iki iku unik dibandhingake karo sing ana ing kana.

anime komedi paling apik ing kabeh wektu

Aku nolak ide dadi tradisional, konvensional lan 'nindakake perkara sing padha' kaya wong liya.

Lan mulane konten kasebut bisa dituduhake lan bisa uga luwih apik ing wektu kerja.

Tuladha pribadi: Anime Aneh Nanging Efektif sing Bakal Dadi Panjaluk Sampeyan Kudu Kaji Sinau

Yen sampeyan ngasilake konten sing mboseni sing padha karo wong liya, sampeyan ora bisa ngarepake wong liya bakal peduli.

Lan sanajan reaksi kasebut negatif.

11. Tonton Akeh anime

carane miwiti blog anime

Sampeyan ora bakal nemokake poin kasebut digawe ing kiriman sing padha babagan miwiti blog anime.

Yen sampeyan ora nonton akeh anime:

  • Sampeyan bakal duwe blog sing sithik.
  • Kurang pengetahuan babagan topik sing sampeyan pilih.
  • Kurang ditawakake babagan pendekatan, gaya lan pendapat.
  • Lan sampeyan ora bakal bisa ngasilake konten ing jangka panjang.

Ora ateges sampeyan kudu nonton 1000 acara anime. Malah ora cedhak.

Nanging ngerti 100 utawa 200 acara. Utawa malah 50 minangka kauntungan gedhe, amarga 50 acara kasebut bakal menehi kabeh jinis ide kanggo konten.

Aku wis nggawe sekitar 5-7 kiriman ing blog iki adhedhasar 1 seri anime: Madoka Magica.

Akeh kiriman kanggo siji seri anime, lan ana liyane sing bisa daklakoni karo 1 anime kasebut.

Siji bab maneh: nulis saka sudhut liyane

Aja mung ngomong babagan acara sing sampeyan tresnani, ngomongake babagan acara sing sampeyan sengit.

shonen jump anime list inggris dijuluki

Aja ngobrol babagan anime paling apik ing 2017, survey kanggo takon apa sing dipikirake para pamirsa.

Utawa kanthi tembung liya: kadang-kadang nyedhaki perkara saka sudut sing beda.

Sumber:

Cara Nggawe Situs Web WordPress Saka Ngeruk

Apa Web Hosting?

Yen sampeyan blogger anime, apa sing bakal sampeyan tambahake?

-

Gegandhengan: Industri Anime Nduwe Masalah SERVICE